HVAD SIGER ANDRE OM OS?

BERLINGSKE

Berlingske tester en cryo-sauna, hvor man bliver frosset ned til  omkring minusgrader - og effekten skulle være: Bedre forbrænding, frigivelse af endorfiner - og smukkere hud. 

Det første man tænker er: Skal jeg virkelig ind i den cylinder, hvor der lige nu står >>minus 120 grader<< på skærmen, og der siver tøris op fra toppen? Maskinen ligner noget fra >>Tilbage til fremtiden<<, og hvis den ikke stod hos luksus-fintesscentret Wellcome i Hellerup, ville jeg nok ikke turde. Måske tør jeg faktisk ikke alligevel...

Men det hele ser meget videnskabeligt ud med skærme der blinker og tal der skifter, så jeg ifører mig de fremlagte shorts, sports-bh, varme Ugg-støvler og handsker, der ligner noget fra Webers helt store grillpakke...

Tine Hertz er kvinden, der har først Cryo til Danmark, efter at hun har prøvet fryse-maskinen mange steder i udlandet. 

>> I USA står de for eksempel nogle steder i storecentre, og man kan gå ind og få et skud energi og endorfiner, << fortæller hun. Ifølge Tine Hertz kan Cryo - udover at frigive endorfiner, som når man vinterbader- reducerebetændelse og inflammation i kroppen. Det er derfor, sportsfolk  som Ronaldo, Wozniacki og Djokovic bruger den. Som ekstra bonus giver den strammere ud, siger hun, og det hele lyder som noget, man godt kunne trænge til på sådan en grå og trist vinterdag.

Men hvad laver man så i tre minutter i en kummefryser? Tine Hertz ved godt, at første besøg kan være en smule overvældende, så hun står og taler til mig uden for maskinen, hvor jeg kan stikke hovedet op, men alligevel føler klaustrofobien komme snigende. >>Drej rundt, så du får kulden fordelt<< og >>løft armene og bevæg dem lidt<< er opmuntrende kommentarer, men det behøves faktisk ikke, for selvom det er ubehageligt, er det til at holde ud. Man bliver så at sige kold i røven, og lårene er også ret kølige, men det eneste, der er ubehageligt, er, at man kan se sin kropstemperatur på en skærm, som er en form for infrarødt kamera. I starten er jeg dejlige røde farver, men i slutningen går der lidt smølf i den, og jeg er mest blå. 

De sidste sekunder før turen er slut, er det lige vel koldt på det område nedenfor ryggen, som nu godt i areal o grader kan måle sig med Indlandsisen, og det er med en vis lettelse, at jeg stiger ud af cylinderen o gtilbage i normalgrader. Det rush af endorfiner, som man kender fra en tur i Øresund på en vinterdag, kommer også her - men på en mere snigende måde. Jeg må indrømme, at cryo ikke har samme charme, som en dukkert på Bellevue og en tur i saunaen bagefter, men til gengæld varer følelsen lidt længere...

>>Det er klart, at dette ikke er en mirakelkur, hvor du ser anderledes ud med det samme, men Cryolab øger øger blodcirkulationen, og jeg tror, at biohealing - hvor man udnytter kroppens naturlige processer og hjælper dem hurtigere på vej - er det nye inden for sundhed og skønhed, << siger Tine Hertz. 

Metoden her tvinger blodet ind mod kernen af kroppen, hvor affaldsstoffer filtreres fra, og blodet strømmer tilbage til muskler og huden, og herved skulle kollagen-produktionen angiveligt fremmes.

>>Hvis du bruger Cryolab to-tre gange om ugen i et par måneder, vil du helt sikkert se en forandring på din hud og måske også opleve vægttab, fordi du forbrænder hurtigere, hvis du går i træningscenter bagefter << forklarer hun. Da jeg kommer hjem, tjekker huden på lårene, og ja, den føles stram. Men det gør en oksetyksteg jo også, når man tager den ud af fryseren, og jeg skal nok nedfryses nogle flere gange, før jeg kan se et varigt resultat... Til gengæld spreder der sig over de næste mange timer en dejlig glæde i kroppen, og jeg går rundt og har det, som om jeg er småforelsket i verden. Kulden er ligesom inden under huden resten af dagen, og om natten sover jeg som en lille isbjørn. 

LIEBHAVERBOLIGEN

Indenfor skønheds -og velværeuniverset skabes heletiden nye, hippe og innovative veje til at holde os sunde og smukke. Hvorfor ikke  benytte sig af videnskaben og moderne teknologi i ønsket om at finde effektive rutiner i vores hverdag? Liebhaverboligen har kastet et blik på en række smarte og nytænkende trends, der måske ikke kan holde dig ung for evigt - men som alle har en positiv effekt på dit daglige velvære.

INDENDØRS VINTERBADNING

Biohack dig til en sundere krop og et gladere sind med kuldeterapi, der allerede er et hit blandt stjerner som Ronaldo, Wosniacki og Demi Moore. CRYO er en minus 120 graders "sauna", der tvinger blodet ind mod kernen af kroppen. Her filtreres affaldsstoffer og toksiner fra, før blodet strømmer tilbage til muskler og hud, der forbrænder kalorier og fremmer kollagenproduktionen, når kroppen varmes op. På kun tre minutter i kulden øger du både kalorieforbrænding og blodcirkulation, samt reducerer cellulite og betændelse. Andre fysiske og mentale fordele er reduceret træthed, færre smerter og smukkere hud. CRYO-terapi giver dig styrke og energi og erd erfor smart at benytte sig af inden en træningstime, du er måske ikke lige orkede inden din kuldebehandling. 

www.cryolabcph.dk

SKØN

Drømmer du om ensartet, fast hud med en flot glød, kan kryoterapi være løsningen for dig. Kom med, når SKØN tester, om ekstremt kolde temperaturer kan gøre underværker for din hud. 

Du behøver ikke længere være binterbader for at mærke adrenalinkicket, når kroppen bliver udsat for ekstremt kulde, for det kan kryoterapi, som udsætter kroppen for minustemperaturer helt ned til -125 grader, nemlig også klare. Det varden japanske læge, Dr. Yamauchi, der skabte whole body kryoterapi tilbage i 1978 ved et tilfælde, og siden hen er skønhedsbehandlingen blevet særligt populær i Polen, England og USA, og nu står Danmark for tur. Efter sigende skulle kryoterapi kunne speede helingsprocessen op, reducere inflammation, give fastere hud og være et godt supplement til vægttab, men det kræver altså mere end én tur i kryokammeret. Og så tager behandlingen kun 3 minutter, som må placere den på  førstepladsen over de hurtigste beautybehandlinger, jeg har prøvet. 

ET KULDESHOCK FOR HELE KROPPEN 

De ekstremt kolde grader har virket lidt uvirkelige, indtil jeg skifter til shorts, sports-bh, bamsestøvler og luffer, og kan se nitrogenen flyde ud over kryokammeret hos CryoLab CPH i Hellerup. Det ser virkelig koldt ud, og da temperaturen rammer -110 grader, tager jeg mod til mig og tripper op på platformen i kammeret, som er indstillet til min højde, så mit hoved lige akkurat stikker op over kanten - pyha! Jeg forstår hurtigt, hvorfor kulden beskrives som "tør", da jeg står derinde, for det føles stensikkert ikke som -110 grader ville gøre i virkeligheden. I takt med at temperaturen falder fra -110 til -125 grader, kan jeg mærke spændingen og glæden strømme gennem min krop, som jeg tænker, er en forsvarsreaktion på den lave temperatur. Bedst som jeg har vænnet mig til kulden, er de tre minutter gået. I sekundet jeg kommer ud, kan jeg godt mærke adrenalinen pumpe, og den kolde temperatur har også sat sit aftryk på mijn kolde, rødlige hud, som jeg straks kan mærke, at kroppen forsøger at varme op igen. Da kuldechokket har lagt sig , og farven har forladt mine kinder, kan jeg ,mærke, hvordan min hud føles fastere og har mere glød. Hvis jeg vil se de helt store resultater, skal behandlingen dog gentages flere gange, men  lige n u har jeg en glad, frisk følelse i kroppen, som jeg godt kunne blive lidt afhængig af.

GOBEAUTY

CRYO TERAPI 

Hvad siger du til at stå i minus 120 graders kulde i tre minutter? Umiddelbart lyder det slet ikke som en behandling, der er muligt for kroppen at udholde, men det er netop det, der er konceptet bag en CRYO behandling.  Kendte som Gigi Hadid, Katy Perry,  Jennifer Aniston, Ronaldo visse Victoria Secret modeller bruger allerede CRYO terapi som en fast del af deres skønheds - og sundhedsrutiner.

Cryo Terapi er kendt for kendt for at nedsætte inflammation, holde huden stram og øge forbrændingen. Faktisk kan man forbrænde helt op til 600 kalorier på kun tre minutter. CRYO bliver ofte anvendt af sportsfolk for at undgå skader. Når man når ned til de minus 120 grader, tvinges blodet ind mod kernen af kroppen. Her filtreres affaldsstoffer og toksiner fra, før blodet strømmer tilbage til muskler og hud, der forbrændes kalorier og kollagenproduktionen fremmes, når kroppen varmes op. Behandlingen øger blodcirkulationen, og den er derfor effektiv mod cellulite og betændelse. 

Nu er den hypede, udenlandske behandling landet i Danmark hos Well-come i Hellerup.

Læs mere og book tid allerede i dag på cryolabcph.dk.

VILLABYERNE

Nej det er ikke molekylær gastronomi i stor skala, der slipper skyen af nitrogen ud i Wellcome Fitness & Spa i Waterfront. Derimod har det lokale fitnesscenter som det første i Danmarkinstalleret et kammer til kuldeterapi i samarbejde med Cryolab Copenhagen. Er du frisk, kan du træde indenfor i minus 120-130 grader og blive frisket op før eller efter træning. 

Kolde smil

Ejer af Wellness Fitness & Spa, Sophie Hildebrandt, demonstrerer, hvordan det foregår. I tre minutter er hun omgivet af tør, nedkølet nitrogen, mens hun drejer rundt inde i kapslen, alt imens hendes hjerte pumper stadig hurtigere, for at kroppen skal modstå kulden. Hendes ansigt stikker op over kanten. Det smiler. "Folk begynder altid at smile. Det er fedt at få der her rush. Man bliver kølet helt ned og har en fed fornemmelse i kroppen bagefter. Man er ikke så øm og træt i kroppen bagefter. Det er godt til folk, der træner meget",  siger hun, der efterhånden er oppe på 50 "nedfrysninger" på ture til udlandet og i eget center.

Biohacking i minusgrader

Kabinen kommer fra Cryocabin og er udviklet af finner, der ikke ville begrænses af, at det forfriskende kolde gys i sneen efter deres traditionelle saunatur kun var mulig om vinteren. Kuldeterapi er et eksempel på såkaldt biohacking, hvor behandlinger skaber velvære ved at udnytte kroppens egne processer. Ifølge ejer af Cryolab Copenhagen, Tine Hertz, er kamre til kuldeterapi  især udbredt i USA, hvor de findes på hoteller, lufthavne og storcentre. "Nogle bruger den til at tabe sig, fordi man typisk forbrænder 400-600 kalorier på de tre minutter. Det strammer også huden op, virker anti-inflammatorisk og dulmer smerter, for

eksempel af slidgigt. Det frigiver masser af endorfin og adrenalin og giver god motivation til at træne. Pulsen stiger. Du er kold udenfor, men helt varm indeni og klar til at træne. Det er en helt anden oplevelse end at vinterbade.

Du får ikke det samme chok og bliver ikke våd, men opnår samme effekt", siger Tine Hertz. 

Bare rolig

Kuldebehandlingen hos Well-come Fitness & Spa er for alle, men anbefales ikke til gravide, folk med meget højt blodtryk eller pacemakere. 

Døren til kammeret er ikke låst og kan åbnes indefra, og der er altid en instruktør til stede. Man er iført handsker, så hænderne ikke bliver kolde, og eventuelle fingerringe er beskyttet. 

Copyright 2019 ©