KRONISK SYGDOM OG 

SMERTELINDRING

Whole Body Cryo terapi er blevet anvendt til bekæmpelse af kroniske smerte i mange år efterhånden og det har vist sig at have en positiv effekt på fibromyalgi. 

15064.jpg

Baseret på nylige resultater fra forskning i cryo terapi, har man fundet ud af at cryo har en positiv effekt på patienter med fibromyalgi, da det kan forbedre livskvaliteten ved at lette symptomerne på muskuloskeletale smerter og træthed. Resultaterne konkluderede, at patienterne der fik cryo terapi, rapporterede en signifikant forbedring af livskvalitet, og at virkningen varede i mindst en måned efter behandlingen. Cryo terapi kan derfor være et godt supplement til en effektiv behandling af fibromyalgi-patienter. Derudover, understøtter flere rapporter at cryos evne til at lindre smerter og inflammatoriske symptomer har en positiv effekt på reumatiske sygdomme.

 

En anden undersøgelse fandt også, at Whole Body Cryo terapi er en effektfuld behandling af inflammatoriske gigtsygdomme. Resultaterne viste, at smerteniveauet efter WBC faldt markant i ca. 90 minutter og i hele behandlingsperioden. Flere patienter har peget på at cryo har haft en positiv effekt og været en væsentlig del af rehabiliteringsprogrammet.

 

Endvidere viser det sig, at Whole Body Cryo har en positiv effekt på patienter med leddegigt (en autoimmun sygdom, der bidrager til hævede og smertefulde led), da det hjælper med at lette betændelse, smerter, ømhed, træthed og morgenstivhed (Bouzigon et al, 2016). Resultaterne understøtter også ideen om, at cryo terapi kan være gavnligt til behandling af patienter med slidgigt. Ifølge rapporten, skete der en betydelig forbedring hos 78% af patienterne efter cryo behandlingerne. Behandlingerne resulterede i en reduktion i både hyppighed og grad af smerteopfattelse, forbedrede deres mulighed for fysisk aktivitet og for flere af dem betød det en reduktion af smertestillende medicin.

 

Som konklusion er cryo terapi nyttig til at lindre smerter og inflammatoriske symptomer forårsaget af lidelser, især forbundet med kroniske tilstande, og anbefales derfor almindeligvis til behandling af gigt, fibromyalgi og ankyloserende spondylitis.