REDUCERER INFLAMMATION

Inflammation kan forårsage sundhedsmæssige problemer såsom kronisk smerte, depression, diabetes, autoimmune symptomer og meget mere.

243374-P3BN8A-981.jpg

Inflammation i kroppen kan ende med at blive et sundhedsmæssigt problem, hvis det bliver for reaktivt, hvilket kan forårsage problemer såsom kronisk smerte, depression, diabetes, autoimmune symptomer og meget mere. Inflammation kan dybest set være roden til alt ondt og dårligt i kroppen. 

 

Cryo terapi har vist sig at have en positiv - og anti-inflammatorisk effekt på disse helbredsmæssige problemer ved:

 

1) At fremkalde en stigning i noradrenalin, som er kroppens egen naturlige smertestillende middel (kroppen producerer 3-5 gange mere noradrenalin ved hver WBC-behandling).

 

2) At udløse blodkarsammentrækning, som presser betændelse og smertefremkaldende kemikalier ud og derved udrenser kroppen.​

 

Whole Body Cryo- temperatur er markant koldere, end hvad menneskekroppen er vant til. At udsætte kroppen for så lave temperaturer stimulerer hjernens forsvarsmekanisme. Det kan også fremkalde andre fordele på grund af dets beviste anti-inflammatoriske egenskaber og påvirke andre gendannelsesfaktorer, såsom søvn og muskelinddrivelse eksempelvis efter sport.

 

Således er det også en god måde at forhindre de skadelige virkninger af betændelse på grund af træning og ømhed. Dette er netop grunden til, at denne avanceret kulde behandling er blevet så populær inden for sportsmedicin. Her bliver cryo ofte brugt til at fremskynde helingsprocessen efter en skade og modvirke inflammatoriske symptomer ved anstrengelse – som atleter ofte oplever i stressende situationer.

 

 

Flere undersøgelser har også vist, at cryo terapi i hele kroppen er nyttigt til at neddæmpe stressniveauet, da det sænker produktionen af stresshormonet; cortisol og øger anabolske hormoner. Størstedelen af undersøgelserne foretaget i forbindelse med Whole Body Cryo viste at personer der oplevede muskeltræthed og smerter efter krævende træning viste tegn på forbedring og afhjælpende symptomer på inflammatoriske tilstande.